Osteopathie Drachten

Osteopathie Drachten

Osteopathie bij sporters

Osteopathie neemt een steeds grotere rol in het voorkomen en behandelen van blessures bij sporters, bijna iedere topclub heeft een osteopaat in dienst. 

Sporter is natuurlijk gezond, maar het kan veel van uw lichaam vragen. Zelfs kleine standsveranderingen of bewegingsverliezen kunnen lijden tot het oplopen van een blessure of een snellere overbelasting. Als voorbeeld: bij een bekken dat voorover gekanteld staat, zullen de hamstrings en de kuiten al op voorspanning brengen waardoor er eerder een zweepslag of achillespeesproblemen kunnen ontstaan.

Er zal verder gekeken worden dan de plek waar de klacht zich bevind. De oorzaak kan zich bevinden in (soms hele oude) verstoringen in het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan een oude verstuiking, een doorgemaakte ontsteking, een operatie of een bewegingsverlies elders in het lichaam.

Als osteopaat zal ik deze onderliggende oorzaken onderzoeken en behandelen. Waardoor de belastbaarheid van het lichaam toeneemt, de prestaties verbeteren en blessures minder snel zullen ontstaan. Een aantal veelvoorkomende klachten bij sporters staan in het lijstje rechts afgebeeld. Mocht uw klacht er niet tussen staan of heeft u een vraag dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Veelvoorkomende klachten bij sporters